Rökpistolen

9409554067_e1ed125cd2_z

Fish shop Odden harbour 20130729_002

Den saken jag jobbar med är en rök pistol. Den är till för att maten ska göra en dramatisk entré och få en rökt smak. Det är en pistol som eldar olika sorters trä flisor och blåser röken från dom in i en behållare som man har maten i. Så den är perfekt för folk som tror att dom kan laga mat. Det är en väldigt specifik sak eftersom att den endast kan användas för matlagning.

Innan denna revolutionerande uppfinningen så fick man faktiskt RÖKA maten i ett rökeri. Jag hittade reklam för rökpistolen är på olika hemsidor. tex coolstuff. Som säger om du gillar matlagning ned inte har en grill så får men en rökig smak.

Jag tror onödiga saker tillverkas för att företag vill ha pengar och dom säljs för folk vill köpa och köpa. Den här prylen är gjord av saker tex; batterier metall typ aluminium. Den den går inte att återvinna om man inte tar isär den och slänger alla olika saker i den rätta soptunnan.

Jag tycker att konsumenterna far störst ansvar om vi slutar köpa en produkt så slutar den bli tillverkad. Om konsumenter inte handlar så slutar pengarna flöda i systemet. Så om vi köper saker men inte onödiga saker eller saker som behövs färdas en son long väg med flyg eller båt. Om vi köper saker från tex Kina så har det släppts ut en massa avgaser. men om vi köper närproducerade så slipper det släppas ut en massa avgaser från flyg tåg och allt sånt.

Jag tror saker blir trendiga för en person som är poppis köper en. och då vill alla köpa en. typ som airboarden. Onödiga saker har alltid funnits äger min lärare Anna Lena hon hade ett napphalsband. folk som säger ”den är inte onödig om den är gjord av återvunnet material” har fel. Jag tycker att alla onödiga saker är onödiga oavsett material det är fortfarande slöseri på material.

/Joel