Brev till karaktären Ullis

Kvissleby, 9 november

Hej Ullis,

Hoppas att allt är bra med dig och att du fått en bättre relation mellan dig och din mamma. Själv så mår jag faktiskt helt okej, bara lite stressad över skolan.

Det här brevet väljer jag att skriva till dig för att berätta vad jag tycker och tänker om din karaktär i boken. Din roll ska utspela sig som den populära tjejen som alla vill vara och alla killar vill ha, som dricker, röker och är borta på helgerna. Folk ser bara det yttersta av den dom tror att man är. Man betraktas som dum, en bitch och elak bara för att man kanske är en “högljudd” person och är borta på helgerna.

Helt ärligt mina tankar och och mitt beteende är faktiskt likt ditt, vi är som samma person., Jag kanske inte är hemma jämt och jag kanske har gjort lika många misstag som du. Jag har också supit mig full och därför gjort mina föräldrar skitoroliga och besvikna på mig. Men bara för att man gjort sånt så tycker inte jag att man är en sämre person. Allt hat man får av folk, till exempel att man är en tattare, att man är jobbig, pratar för mycket och kanske har för många killar. Tro mig, när man väl lärt känna mig så är jag inte sån, jag är så mycket snällare än vad alla tror. Exakt samma som för dig.

Jag förstår varför du är borta på helgerna och kanske är ute på kvällen under skoldagar, man vill slippa allt skit. Man vill slippa sitta hemma och må ännu sämre än vad man redan gör, man vill ha kul och leva livet när man väl kan.

Jag tycker att din karaktär är jättesnäll vän emot Jenna, och att det var jättesnällt av dig att finnas där för henne när hon behövde stöd och speciellt en vän som kan få henne att tänka på andra saker. Fortsätt med det du gör och skit i vad folk tycker!

Med vänlig hälsning, elev i årskurs 8