Doftljuset

Travel doftljus patchouli _ SEK,NOK79_€9,9_ISK2295 _ Flickr.html

Travel doftljus patchouli _ SEK,NOK79_€9,9_ISK2295 _ Flickr.html

Jag tror att gamla människor vill köpa doftljus. Det kan användas till att ställa på bord, fönster eller någon hylla, som prydnad. Man kan tända ljuset. När ljuset brunnit ut, kan man kanske spara glaset till att dricka ur.

Den finns billiga och dyra doftljus. Det finns reklam om doftljus, argumenten är ofta att ljuset ska skapa en god stämning.Ja, kanske köper många människor doftljus för att de vill ha det mysigt. Man köper dem också för att det ska dofta bra.

Vissa doftljus kan vara farliga för oss. De inne håller ett ämne som heter formaldehyd som man kan få  cancer av.

Jag tror inte att man ska reparera ett doftljus om det går sönder.Om man till exempel skulle limma ihop glaset,så kanske det skulle  spricka av värmen från ljuset.

Man kan återvinna glaset, men inte ljuset. Glaset blir nytt glas om man slänger det i glasåtervinningen.

Doftljuset skulle kanske inte vara mindre onödig i ett återvunnet material,men man kan ju återvinna glaset till att dricka ur när ljuset har brunnit ut.Då är prylen lite mindre onödig

Jag ringde företaget Lagerhaus och dom sa att dom  inte riktigt visste vart deras doftljus kom i från, men de visste att deras vanliga ljus producerades här i Sverige.

Företag tillverkar onödiga prylar för att de vill tjäna pengar. Jag tror att människor köper onödiga prylar för att man till exempel vill hitta sin identitet .

Det var mycket mindre onödiga prylar förr. Man konsumerar mer onödigt idag än förr.

Vi konsumenter är ansvariga för att miljön påverkas negativt eftersom vi köper onödiga prylar som vi inte behöver.

Det blir mer omsättning på ekonomin om vi köper sakerna som tillverkas.Det blir mindre omsättning på ekonomin om vi inte köper sakerna

Genom att göra bättre val när vi konsumerar och inte köper sånt som är farligt för miljön, så kan vi bidra till en hållbar utveckling.

/Mlete