Beer-belt

Den här prylen är tillverkad för dom som dricker mycket öl. Dom som inte orkar bära ölen själv eller inte vill tappa bort den kanske vill köpa prylen. Om man har ett beerbelt så slipper man bära ölen själv. Den kan användas till att bära andra dricker också, inte bara öl men annars är den inte till användning för något annat.

Beerbelt kostar 99:- på coolstuff och man betalar för att inte behöva bära ölen själv.

Beer Belt

Bilden är från Coolstuff.se och jag har frågat dom och har fått godkännande att använda bilden.

Jag tycker inte att prylen är trendig för att jag har inte sätt den förut, om en pryl är trendig är det mycket reklam för den och om någon har en viss sak vill alla ha den sen för att vara “inne”.

Den här prylen består av tyg och karborreband. Man återanvänder nog inte prylen för när den går sönder kastar man säkert bort den eftersom man inte kan använda den till något annat.

Prylen hade varit lite mindre onödig om den skulle vara gjord i återvunnit material, för om den har varit en annan produkt innan så är det bättre att man gör en ny produkt istället för att bara slänga den tidigare produkten.

När man inte vill ha sin pryl längre så kan man antingen ge den till någon som har användning för den (vilket är det bästa) men dom flesta slänger prylen. När man slänger en pryl så kommer den till soptippen som sendan bränner ner prylen.

Onödiga prylar tillverkas för att dom som gör prylarna ska tjäna pengar. En pryl kan ha ett samband med din identiter t.ex om man har en “cool” pryl så kan folk tänka att man är “cool” för att man har en viss sak.

Förr så köpte man bara saker som man verkligen behövde eftersom prylproduktionen var mycket mindre.

Det är vi konsumenter som är ansvarig för rersursslöseriet och miljöpåverkan av onödiga prylar eftersom att det är vi som köper alla prylar. Om vi inte hade köpt prylarna så hade dom inte tillverkat mer.

Samhällsekonomin påverkas av prylkonsumtionen eftersom om vi inte köper prylen så går dom som säljer prylarna i konkurs, får ingen lön och då blir det obalans i det ekonomiska kretsloppet.

Om konsumtionen av prylar minskade skulle dom som jobbar med att tillverka/sälja prylar inge pengar men samtidigt är det bra för den hållbara utvecklingen.

Vi kan bidra till en hållbarare utveckligen genom att t.ex bara köper grejer som är tillverkade i Sverige och är ekologiska.

Av Joline Mackin